Vår resa till USA

Hej på er,

Det har varit fullt upp de första två dagarna i LA/ Hollywood.

När vi ankom i söndags efter den bekväma flygturen i första klass skulle man ju kunna tro att vi var ganska utvilade, men icke.. Vi kom till vårt hostel Banana Bungalow runt 21-tiden. Trötta och hungriga rullar vi in på innergården i vår Mustang, det är blåa neonljus, palmer och folk överallt, det första som händer är att en kille hejdar oss och frågar om vi vill ha mamas lasagne för bara 5 box. Det nappade vi på och efter att ha checkat in och slängt i oss maten sov vi kl 22.

Vår första dag gick vi upp strax före kl 7 på morgonen för att utforska staden. Frukosten öppnade inte förrn kl 8 så vi fick sitta och vänta i en halvtimme innan vi kunde käka en enkel men god frukost på den mysiga innergården.
När vi påbörjade vår promenad mot walk of fame blev vi väldigt förvånade över att den började bara 6-700 m från där vi bodde. I början var det mest äldre stjärnor som få känner till, ca 1500 meter längre ner såg vi vår första känisstjärna- Shakira. Sedan bara dröste det på. Eftersom vi var ute så tidigt hade butikerna inte öppnat och det var ganska glest med folk, såhär i efterhand är det något vi är glada för, då gatorna var smockade med folk bara ett par timmar senare. Men snabba som vi var hann vi gå på bägge sidor innan trängseln bland kineser och övriga turister som ville blir fotograferade med Spindelmannen, Captain America, Musse Pigg och Darth Vader drog igång.
Vi hade sen tidigare bestämt att hela denna dagen skulle gå åt till att bara strosa runt, men det kändes faktiskt som att vi sett walk of fame färdigt, och vi ville inte shoppa mitt i turiststråket. Vi hade även bestämt att vi inte skulle ta någon guidad tur för att kolla in kändiskåkarna osv. Men vi ändrade oss och åkte med på en tur som visade oss runt i Hollwood och Beverly Hills. Vi fick bland annat se four seasons hotel där Pretty Woman spelades in (fick veta att ett rum kostar 15000 dollar/natt) och även huset som han springer upp för en stege i slutet av filmen. Nog om vår tur.
När vi kom åter åt vi vår första burgare på In n Out Burgers, den satt fint.
Vi blev rekommenderade av guiden att shoppa på ett köpcentrum som hette Ross, exalterade efter 3 km promenad med rejält skoskav visade det sig att det var typ som Rusta, det var väldigt billigt, men vi är inte så billiga :)
Vi promenerade tillbaka till Banana, jag hoppade i mina skitfula blåa gjympaskor med neongula skosnören och sen tog vi bilen till en outlet som heter Citadel (ca 20 km från Hollywood Blvd), där kunde man snacka shopping! Efter att ha spenderat runt fyra timmar där kände vi oss ganska nöjda för stunden. Mest nöjd var jag över mina nyinköpta vita gjymadojjor med tempursula för endast 450 spänn, det ni- det skulle alla ha!
Vi var åter på rummet vid 19- tiden och var vråååltrötta, vi kunde även konstatera att vi bränt oss rätt rejält under dagen. Vi gick över gatan till Tommy's och käkade vår andra amerikanska hamburgare :)
Trötta och dana sov vi när klockan var 21 :)

Dag 2
Isak vaknar runt kl 4 på morgonen, kl 6 tycker han att det är dags för mig att vakna också. Ligger och drar mig lite till kl 6.30, sen var det dags!
Idag stod Universal Studios på schemat. Vi gav oss iväg runt 8.30, och det tog bara 10 minuter att köra så vi var snabbt på plats.
Vi har hört sen tidigare att här behöver man lätt en dag, har till och med läst om vissa som inte har hunnit allt på en dag och som då har behövt åka dit dagen efter igen.
Vi måste ha haft ett himla flyt, vi stod inte i kö en enda gång! När klockan var strax efter 14 hade vi gått igenom allt som vi ville se/göra. Jag tror att man ska försöka gå hit under en veckodag istället för på helgen.
Så vad tycker vi om Universal Studios.. Det var jättekul att åka på turen som visade oss där de olika filminspelningarna ägt rum, rekvisita och simulationen för jordbävning. Vi var även på en show där dom visade hur filminspelningar går till osv. "Attraktionerna" består av att du kollar på en film i 3D och stolarna rör på sig, några av dom var verkligen kanonbra och andra inte. Det är jättekul att ha sett och det är en bra upplevelse. MEN hade det varit dom köerna som man kan tänka sig att det är på helgerna, då vet i tusan om det är värt det.
När vi var klara på Universal tog vi en tur till Griffith Park, som är ett observatorium. För vetenskapsnörden är säkert detta paradiset! Men eftersom vi inte tillhör den klanen och brännan sved blev det en ganska snabb visit. På vägen tillbaka köpte vi lite solkrämer och aloe vera för att klara av morgondagen då vi planerar att börja rulla mot Santa Monica.
Nu är vi åter på Banana och har precis druckit vår första öl i Amerikat och jag måste säga att den smakar precis lika bra här som i vårsolen där hemma :)

Än så länge är vi supernöjda med vår resa, men har konstaterat att det känns som att vi har varit här betydligt längre än två och en halv dag, då vi redan har hunnit med så mycket.
 
Har massa bilder som vi kommer att dela med oss av så snart som möjligt :)


På återseende//
Isabelle och Isak
Eva
2014-04-23 @ 19:15:54

Hej, låter som att ni har det kanon:) vill också åka runt i USA! Kul att kunna läsa om era äventyr och ser fram emot att se bilder. Ha det så bra! Kramar Eva

Svar: Kul att du gillar bloggen :) jag tycker verkligen att du ska boka en resa, helt klart en upplevelse :) ha det så bra! Kramar
ii.blogg.se

Mamma Månsson
2014-04-23 @ 22:58:02

Verkar som ni har flytt. Roligt att läsa och väntar med spänning på bilder. Kör försiktigt. Kramar

Svar: Det har vi haft än sålänge, hoppas att det håller i sig :) kramar från oss
ii.blogg.se

Ulrika
2014-04-24 @ 10:10:05

Hej,så härligt ni verkar ha det. Kör försiktigt och njut!! Kram Kram

Svar: Hej hej, jo tack vi har det härligt :) tack så mycket! Ha det så bra! Kramar
ii.blogg.se

Mönka
2014-04-24 @ 20:12:51

Nästan så att man längtar tillbaks😃

Svar: Kan tro det! :) varför bor man inte här för? :)
ii.blogg.se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0